70 år – 7 nye trekkvogner – Årets lærebedrift

Foto: Elin Rånes
Fra Åpen Dag i nytt verkstedbygg
28. mai 2018
IQNet MSYS001
Vi er ISO-sertifisert
11. april 2019

7 nye trekkvogner overlevert. Foto: Jostein Syltern

Vi feirer 70-årsjubileum, og den første markeringen foregikk hos Trønderlinjen, der forhandler Motor-Trade overleverte 7 nye trekkvogner. De er av typen Mercedes-Benz Arocs 3358 LS 6×4, og er bygd for å trekke hver sin Carnehl tippsemi, levert av Odd Kolstad AS.

Opplinet med stolte sjåfører. Foto: Bilreklame AS

Opplinet med stolte sjåfører. Foto: Bilreklame AS

Les mer i TransportMagasinet og se flere bilder hos Bilreklame.

En annen type markering foregikk under Arctic Entrepreneur 22.-24. januar, der vi ble kåret til Årets lærebedrift. Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner overrakte utmerkelsen til Øystein Syltern på Gardermoen.

Juryen fremhever følgende:
«Bedriften jobber langsiktig og har en målrettet strategi når det gjelder inntak av lærlinger. I over tjue år har lærlingeandelen vært på ti prosent eller mer, og kan i tillegg vise til svært god gjennomføringsgrad. Vinneren av Årets lærebedrift tar samfunnsansvar, og er bevisst sin rolle i lokalsamfunnet ved å ha et særlig fokus på å rekruttere lærlinger fra nærområdet. De har også utvist stort engasjement for utviklingen av det anleggsfaglige utdanningstilbudet i sin region. I tillegg til å være opptatt av at lærlingene skal ha en god faglig utvikling med ulike arbeidsoppgaver, ønsker bedriften at lærlingene skal tilegne seg gode vaner når det gjelder kosthold og søvn.
Vinneren av Årets lærebedrift stiller tydelige krav, men er også opptatt av å gi en sjanse til lærlinger som ikke har tatt det tradisjonelle skoleløpet. Bedriften tør å satse fordi lærlingene ses på som en viktig ressurs. Bedriften kjennetegnes av at de ser lærlingene som mennesker. De strekker seg langt for å få det beste ut av lærlingene, med en daglig leder som deltar aktivt i oppfølgingsarbeidet. Vinneren av Årets lærebedrift finner stor glede og motivasjon i å se at lærlingene lykkes. Bedriften er således en utmerket representant for anleggsbransjen og for norsk næringsliv.»

Les mer og se bilder fra tildelingen i ulike fagtidsskrifter:
Anleggsmaskinen
Veier24
Anlegg & Transport
Byggeindustrien

Foto: Elin RånesFoto: Elin Rånes

Trekkvognene med Carnehl tippsemi. Foto: Bilreklame AS

Trekkvognene med Carnehl tippsemi. Foto: Bilreklame AS